Από Χαρίλαος Κατρακάζας (Executive Chef Sundays Catering)
Υλικά:
1 κιλό χταπόδι πλυμένο και κομμένο
1-2 κιλά πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 ½ κούπα του τσαγιού τομάτα σπιτική ή τυποποιημένη
1-2 κούπες του τσαγιού ελαιόλαδο (κατά προτίμηση)
½ φλιτζάνι του καφέ ξύδι Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το χταπόδι στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά έως ότου απορροφήσει τα υγρά του και το σβήνουμε με ξύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα προσθέτουμε τη τομάτα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η σάλτσα του φαγητού.
Γίνεται ένα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο φαγητό για όλη την οικογένεια.
Επειδή το πράσο κρατάει εσωτερικά των φύλλων του χώμα, το κόβουμε και το τοποθετούμε σε μπόλικο νερό για φουσκώσει και να απομακρυνθεί αυτό.
Η παραπάνω συνταγή υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα